Det areal som parcelforeningen erhvervede udgjorde ca. 1/4 af matr. nr. 99. Købesummen blev fastsat til kr. 69.300 og overdragelsen fandt sted den 5. februar 1912. Arealet blev inddelt i 55 parceller på hver 1.400 kvadret alen.
For at blive medlem af foreningen, og således få retten til en parcel, skulle der betales et indskud på 20 kr. i kontingent til foreningen. Der blev også fastsat et kontingent på 2,50 kr. om ugen – et mindre beløb blev anvendt til foreningens administration, medens resten blev anvendt til at forrente og afdrage medlemmernes andel i købesummen.
Det i 1896 opførte Utterslev Vandværks vandtårn, blev i 1913 flyttet op til Brønshøj Byvej. I 1930 bliver dette gamle vandtårn erstattet af det nuværende vandtårn på den grund som er beliggende i Brønshøj Parcelforenings område. Det særlige Bygningssyn indstillede i november 1999 vandtårnet på Brønshøjvej 29 til fredning jf. lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. Fredningen omfatter vandtårnet.
Parcelforeningerne har fra det første måttet indstille sig på en ret primitiv tilværelse. Da grundene ikke var byggemodne efter byggeregelmenternes krav, har de ikke været beregnet på foreløbigt at tjene som egentlige byggegrunde.
Parcelforeningerne fremtræder oprindeligt som kolonihave-områder, dog ikke baseret på lejemål, men på en billig ratebetaling, hvorved indehaveren på et vist tidspunkt kunne få skøde på grunden. Ved hver kontingentbetaling fik medlemmet indklæbet mærker i sin medlemsbog til indbetalingen.
Først når et medlem havde betalt så meget på sin parcel, at der kun var 70 % tilbage af den oprindelige købesum, kunne han / hun få sit skøde på parcellen.
Den tidligere ejer af matr. nr. 99 var etatsråd, banklikvidator D. Friis, Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand. Han havde selv købt ejendommen, der udgjorde en del af ”Brønshøj Bakkegård´s” jorde, d. 4 januar 1904. Bakkegården var beliggende ved hjørnet af Kirkestien og Godthåbsvej, nuværende Næsbyholmvej og Bellahøjvej.
Endnu i dag fremgår det af tingbøgerne i Københavns Byret, at det areal Brønshøj Parcelforening erhvervede i 1912 ”har Anpart eller Rettigheder i Utterslev Sø eller Mose”.Først når et medlem havde betalt så meget på sin parcel, at der kun var 70 % tilbage af den oprindelige købesum, kunne han / hun få sit skøde på parcellen.
I gammel tid havde ejendommene endvidere ret til at udføre ukløvet træ (fagotter) fra Statsskovene. Desværre forudså man ikke den store stigning på energien, idet der den 3. juli 1887 er tinglyst på ejendommen: “Den paa Ejendommen forhen til kommende ret til udvisning af Fagotter i Statsskovene er afslået og Vederlaget derfor betalt”.